Nakon što su korisnici odlično prihvatili virtualne šetnje putničkih luka Zadar i Gaženica, Lučka uprava Zadar izradila je novu virtualnu snimku putničke luke Gaženica koja je dostupna na linku.

Prethodna je šetnja izrađena u srpnju 2015. godine, a nova prikazuje sve promjene u Luci Gaženica, a najveća je novi Putnički terminal s pripadajućim parkiralištem. Na snimci je vidljiv i napredak u izgradnji obalnih zidova, kao i novoizgrađena benzinska crpka. 

Virtualnom šetnjom obuhvaćeno je šest lokacija u širem prstenu luke, s vrlo jednostavnim prijelazom iz jedne na drugu lokaciju. Novi sustav također evidentira dolazak na svaku pojedinu lokaciju, a posebno je atraktivan ulazak u virtualnu šetnju. Osim hrvatske verzije, virtualna šetnja je moguća i na engleskom jeziku. 

U okviru šetnje nalazi se i oznaka s poveznicom na interaktivnu mapu Luke Gaženica koja se planira uskoro ažurirati. Kao i dosad, sustav omogućuje brz i jednostavan prelazak iz putničke luke Gaženica u putničku luku Zadar i obratno putem table s natpisom. Sučelje je pregledno i jednostavno za korištenje kako bi korisnici, mogli brzo i lako pregledati područje Lučke uprave Zadar.