Zbog zatvaranja Ulice Franje Tuđmana, Liburnijini autobusi za zapadni dio grada - Belafuža (Petrići), Poluotok, Bili Brig, Plovanija, Puntamika (Borik), Bokanjac i Diklo, od jutros polaze s privremene stanice u Ulici Eugena Kvaternika, iza nekadašnjeg Konzuma.

- Zbog najavljenih radova naši autobusi za zapadni dio grada više ne mogu polaziti s novouređenopg stajališta, nego s privremene stanice u Ulici Eugena Kvaternika. Ostali autobusi, koji prolaze Bulevarom, za linije Bibinje, Gaženicu, Gradsko groblje, Crvene kuće, Crno, TC "Supernova" i Dračevac, i dalje prometuju s locco stanice na autobusnom kolodvoru, rekao nam je jutros voditelj prometno-operativnog odjela Liburnije Slobodan Erslan.


View on YouTube

Također, autobusna linija Poluotok - Arbanasi - Kolodvor - Poluotok neće prometovati kroz Put Murvice. Takvo stanje trebalo bi trajati do Božića, kada je predviđen završetak radova u Tuđmanovoj.

Zbog polaska autobusa iz Ulice Eugena Kvaternika ponovno je zatvoren smjer prema bolnici. Iako je tamo postavljen privremeni prometni znak, zbog izostanka obavijesti o regulaciji i navici vozača da ne gledaju znakove, jutros je često dolazilo do problema. Naime, automobili iz pravca bolnice lijevom trakom obilaze autobuse, zbog čega se iz drugog smjera u nju ne smije ulaziti.