Po 24. put Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom organizira humanitarnu akciju „Vukovaru ZaDar".

- Od samog smo početka osjetili da je ova akcija nešto što se treba nastaviti. Nakon Dana sjećanja, prijeđimo s riječi na djela. Imam osjećaj da ništa našu Županiju ne poveže kao ova akcija - tu su uključeni i vrtići, škole, građani, poglavarstvo grada Zadra... Da je akcija potrebna, to smo vidjeli i to znamo. Situacija u kućama koje su izgrađene nakon pada nije puno bolja. Najpotrebnija je hrana i higijenske potrepštine. Dječjih kolica imamo viška, jer su mlade obitelji otišle "trbuhom za kruhom", kazala je časna sestra Melhiora Biošić.

Županijski pročelnik Bernard Maruna istaknuo je kako je Zadarska županija, kao i svih dosadašnjih godina, izdvojila iznos od 10 tisuća kuna koje će se uplatiti Caritasu Vukovarske- srijemske županije. Zahvalio je građanima na svim dosadašnjim donacijama kroz godine, te ih pozvao na sudjelovanje te da i ove godine pokažu veliko srce.

Središnji događaj ovogodišnje akcije bit će glazbeno scenska manifestacija koja će se održati u subotu, 30. studenog na Narodnom trgu od 9:30 do 13 sati, a nastupit će brojne klape, dječji zborovi, solo izvođači, kulturno-umjetnička društva... U nedjelju, 1. prosinca kreće autobus s hodočasnicima koji će posjetiti stradala mjesta u Vukovaru, dok će konvoj s prikupljenim donacijama krenuti za Vukovar u ponedjeljak, 2. prosinca u 8:30 sati.

Akcija se nastavlja i u školama unatoč štrajku. Dapače, u humanitarnoj akciji sudjeluju vrtići i 59 osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije. Građani pakete sa namirnicama i higijenskim potrepštinama mogu dostaviti u prostorije Osnovne škole Šimuna Kozičića Benje u četvrtak 28. 11., petak, 29.11. od 8 do 18 sati, subotu, 30.11. od 12 do 14 h i ponedjeljak, 2.12. od 7 do 8:30 h.