Štrajk u školama donio je glavobolje i organizatorima akcije Vukovaru Za Dar. Zbog slabog odaziva učenika i organiziranja nastave samo u pojedinim odjeljenjima, namirnice i druge potrepštine prikupljaju se u mnogo manjem obimu nego prošlih godina. Organizatori apeliraju na građane da se odazovu akciji koja će se provoditi u subotu na Narodnom trgu od 9.30 do 13 sati, a donacije je moguće donijeti i izravno u OŠ Šimuna Kožičića Benje, koja je glavni sabirni centar.

- Primjetno je da se prikuplja manje pomoći nego lani. Ja sam jutros djelatnike, prije nego je krenulo izjašnjavanje o štrajku, zamolio da o akciji obavijeste učenike ili njihove roditelje, kako se štrajk ne bi značajnije odrazio na humanitarnu akciju. Svaka škola ima segment za koji je zadužena, naša uglavnom za tjesteninu, ali svaka je pomoć dobrodošla, kaže nam ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić.

- Akcija će po meni uspjeti, ali u manjem obimu nego prošlih godina, dodaje ravnatelj.

Doznajemo da je slična situacija i u drugim školama, u kojima nije prikupljena niti desetina pomoći u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na tiskane plakate, prikupljanje na Narodnom trgu i dogovoreni prijevoz, ne postoji opcija otkazivanja akcije. Uostalom, s obzirom na sadašnju situaciju, nije izvjesno da će nastave biti ni u sljedećem tjednu.