U velikoj policijskoj akciji u srijedu su na zadarskom području uhićene dvije osobe iz zločinačkog udruženja koje je pribavljalo informacije i izrađivalo dokumente za mafijaške skupine iz Srbije i Crne Gore.

Prema šturim službenim informacijama koje smo napokon dobili iz MUP-a, uhićeni su 54-godišnjak i 43-godišnjakinja. Među privedenima nema službenika PU zadarske, istaknuto je na naš upit. 

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bračnom paru, bivšoj voditeljici jednog zagrebačkog noćnog kluba i pjevačici, A. D., te njezinom suprugu R. D. Njih se sumnjiči da su za vođu kriminalne skupine N. S. (49) pribavljali podatke potrebne za izradu hrvatskih osobnih isprava s umetnutom fotografijom zainteresiranih osoba koje će se tim ispravama nastavno služiti u pravnom prometu. Zainteresirani kriminalci komplet isprava kupovali bi po cijeni od 3500 eura. 

Bračni par, koji je živio na zadarskom području, tako je među 23 uhićene osobe protiv kojih je policija u sklopu dvije kriminalističke istrage podnijela odgovarajuće kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. USKOK je u konačnici otvorio istragu protiv ukupno 30 okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja, krivotvorenja isprave, zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na trgovanje utjecajem te krivotvorenja isprave u pokušaju, a sve u sastavu zločinačkih udruženja.