Konvoj za Vukovar u ponedjeljak će krenuti, a u njemu će biti sve potrepštine koje Vukovarci i ove godine željno iščekuju! Poruka je to upućena s današnjeg scensko-glazbenog događanja na Narodnom trgu, gdje su organizatori uz pomoć volontera prikupljali novčane priloge te pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama. Vrijedne ruke volontera pripremile su božićne dekoracije i kolače koje su građanima nudili za simbolične donacije, dok su se na podignutoj pozornici izmjenjivale brojne klape i pjevači, motivirajući prolaznike da zastanu i pomognu potrebitima.

- Zahvaljujemo prije svega Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje i ravnatelju Draženu Adžiću, koji su unatoč štrajku motivirali svoje učenike i učenike drugih škola da prikupe potrebnu pomoć. Sve će ipak dobro završiti, uspjet ćemo opravdati povjerenje Vukovaraca i donirati im najpotrebniju pomoć, poručili su organizatori s pozornice.

Nekoliko sati zabavnog programa lako je ispunjeno, jer su nastupiti poželjeli brojni izvođači. Po nekoliko pjesama izvele su klape Maraška, Kolajna, Diadora, Condura Nin, Koporan, Kalelarga i dr., nastupili su mladići iz Jankolovice, Zadarski tići s Frankom Gazićem, udruge Điran, Libreto, Gimnazija Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafička škola, KUD Zadarski tanac, Ićo Sikirić, Đani Maršan...

Zadovoljna odazivom bila je inicijatorica akcije, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, časna sestra Melhiora Biošić, koja je pozvala sugrađane da donacije, ako to još nisu napravili, donesu u OŠ Šimuna Kožičića Benje, ili novčanu donaciju uplate na račun OTP banke HR5624070001500007239.