Sudionici 24.humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar", predvođeni inicijatoricom č. s. Melhiorom Biošićm jučer su uručili donaciju prikupljenu u ovoj humanitarnoj akciji. Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru u socijalno teškim uvjetima, a prikupljenu pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predali su Caritasu Vukovarskog dekanata.

„Ovo je akcija koja zahtijeva velike pripreme. Upravo iza svega toga, vrijednih ruku svih naših prijatelja i partnera na ovome projektu, krije se uspješnost ove akcije" kazala je časna sestra Melhiora Biošić." Prema njenim riječima, ove godine je prikupljeno oko 32.000 kuna novčane pomoći, a police Caritasa napunjene su s osnovnim živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Hodočasnike iz Zadra, predvođene č.s. Melhiorom, zamjenicom gradonačelnika Jagodom Surać i predstavnicima Zadarske županije u gradskoj vijećnici Grada Vukovara srdačno je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, a kratkom i ugodnom druženju uz pjesmu pridružio se i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Zamjenik Marijan Pavliček zahvalio je u ime Grada Vukovara HKUMST-u Zadar, Gradu Zadru te Zadarskoj županiji.

„Zahvaljujući vama pokazuje se koliko Vukovar ima istinskih prijatelja diljem Lijepe naše i u ovom mirnom razdoblju. Nema ljepšeg početka Došašća od ovoga, čast nam je primiti ovakve prijatelje u gradu Vukovaru", a u ime Zadrana uzvratila je zamjenica gradonačelnika naglasivši: „Čast je doći u Vukovar, pokloniti se njegovim žrtvama. Zadar nije zaboravio Vukovar što je vidljivo po ovoj humanitarnoj akciji koja se događa već 24. put", rekao je Pavliček.