Gotovo tri mjeseca od sjednice na kojoj su osnove podnesenih žalbi iznijeli obrana i tužiteljstvo, žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadru donijelo je odluku o presudi protiv zagrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića.

- Drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru poslovni broj Kž-180/19 koji se vodi protiv Tomislava Horvatinčića zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 3. KZ/97 donesena je u ponedjeljak i otpremljena strankama, odgovorio je na naš upit glasnogovornik suda Hrvoje Visković ne navodeći što stoji iza odluke.

Kako doznaje Zadarski list, potvrđena je zatvorska kazna od četiri godine i deset mjeseci zbog izazivanja tragične pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine smrtno stradao talijanski bračni par Salpietro. Zadarski suci Marijan Bitanga, Dijana Grancarić te Visković, kao predsjednik vijeća, potvrdili su tu presudu Općinskog suda u Šibeniku čime je ona postala pravomoćna.

Podsjetimo, ovo je treći put da zadarski sud odlučuje o sudbini Tomislava Horvatinčića. Upravo su zadarski suci ranije poništili dvije nepravomoćne presude koje je za ovaj slučaj donijela šibenska sutkinja Maje Šupe.