Kako bi upozorio na nesnosni smrad koji se širi iz pročišćivača na Smiljevcu, gradski vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar na današnju je sjednicu Gradskog vijeća ponio gas masku.

- Ako se ovaj problem hitno ne počne rješavati, bojim se da bi ova maska mogla postati "must have" svakog građanima, a vodiči bi turistima u Ulici Franka Lisice mogli davati instrukcije za korištenje. Dobio sam, doduše neprovjerenu, informaciju da je u pročišćivač, odnosno zasmrđivač, uloženo manje financijskih sredstava nego što je planirano, a sve naravno nauštrb tehnologije, pa smo kao posljedicu toga dobili izvor smrada, od kojeg se ponekad preko tjedna, a pretežno vikendom, mještani Ričina i Smiljevca guše od smrada. Kojem je to bistriću palo na pamet da u naseljenom području napravi sabirnicu fekalija, nazove je pročišćivačem i stvori veliki problem mještanima. Ponekad toliko smrdi da vas je sram pozvati goste kod sebe. Ovo se pitanje već spominjalo, ali ne sjećam se da je javnost ikada dobila konkretan odgovor. Znate li zašto smrdi iz pročišćivača i planirate li riješiti taj problem?, pitao je Kotlar predstavnike gradskih vlasti.

Gradonačelnik Branko Dukić upoznat je s problem te se nada kako će on biti riješen sljedeće godine. No, ipak isto nije mogao obećati.

- Nismo ni mi sretni da je tako kako je, ali ono što mogu reći javnosti je da se ulaže. Kroz mjesec objavit će se natječaj za nadogradnju tog uređaja, u što će se uložiti oko 25 milijuna kuna. Vjerujem da će s tim potezom biti riješen veći dio problema stanovnika.

Znači, iduće godine je problem riješen?, pitao je iz vijećničkih klupa Kotlar.

- Radit će se, ali nikad ne možete biti sigurni. No, vjerujem da će se velik dio tog problema riješiti, poručio je Dukić.