Petarde poput granata odjekivale su posljednjeg dana Stare godine.

Od popodneva pa do prvog dana Nove godine građani u pojedinim kvartovima bili su terorizirani od strane grupica djece i tinejdžera. Svaki pucanj je stres, od kojeg glava boli. A nažalost, nečiji psi su i moždani doživjeli. Varate se, ako misilite kako je to bila isključivo muška zabava. Pojavile su se i djevojčice s punim kesama pirotehnike. I ajmo, začepimo uši i bacajmo. Bezglavo, nema veze gdje će pasti. Važno je da pukne i da se što jače čuje. Koliko je novaca potrošeno za kupnju pirotehnike koja se ove godine nije štedjela. A da je iste te roditelje pitati novac da saniraju štetu, za to ga ne bi bilo.

Ostaci ispucane pirotehnike jutros su se čistili. Puna kanta je skupljena na ovom igralištu, ali ostalo je još toliko. Sigurno više nego lani, potvrđuje nam zadarski čistač. Srećom, pucnjava je prošla bez ozljeda. Za policiju sve je bilo, skoro pa Mir i dobro, da se nisu negdje građani ipak pobunili.

Građani su policiju zvali dva puta. Prva dojava stigla je oko 12 sati iz Puta Tikulina na Stanovima, a druga u 16:15 sati iz Splitske ulice na Bilom brigu. Izlaskom na teren utvrđeno je kako nema elemenata prekršajnog djela, odnosno da je sve u zakonskim okvirima s obzirom na to da je uporaba pirotehničkih sredstava dopuštena u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Tako su nas izvijestili iz PU zadarske.

I to su službeno potvrdili u današnjem izvještaju:

Budući da su građani poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikom i time podržali tradicionalnu preventivnu akciju Mir i dobro, kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja, na području zadarska županije nije bilo ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehnike niti oštećenja imovine.