ZADAR- Sinoćnji rat plakatima u vratima sv. Roka platio je ni kriv ni dužan vlasnik obrta "Zora" Damir Pankasz. On je od policije dobio prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira nakon što su ga zadarski političari, ujedno gradski vijećnici (predizborna šutnja je na snazi, op.a.) isprovocirali i narušili mu profesionalnost.

- Ja sam radio svoj posao za koji sam plaćen. Nemam veze s politikom, a niti sa sadržajem plakata. Moja ekipa ih je od ranog jutra lijepila, a onda su ih oni počeli parati i lijepiti svoje preko plakata koje sam ja postavio. Oni su me pitali za koga ja to radim i govorili da radim za kriminalce. Ja radim za onoga tko mi naruči posao i plati. Rekao je da će mi i on platiti, ali moram lipiti njihove plakate preko ovih koje sam zalijepio. To nije moguće. A kada mi je razderao drugi plakat kojeg sam je zalijepio, rekao sam mu da to ne smije raditi. On je opet išao isparati drugi i tu sam ga udario valjkom iz Peveca po ruci čija se ručka slomila. Ponudio sam mu kemijsko čišćenje, a on je to odbio. Istina je i da sam mu rekao i da je klošar, ali samo zato što mi se dirao u posao, a ne iz bilo kakvog političkog sukoba, ispričao nam je Damir, koji na dan predizborne šutnje nije mislio da će morati govoriti u obranu svog digniteta i posla kojeg već dugo radi.

I do sada, kaže, nije imao problema. Ni tijekom drugih kampanja, dogovori se raspodjela oglasnog prostora. Poslao nam je i fotografije kao dokaz jer on, kaže 37-godišnjak, svaki svoj posao lijepljenja plakata dokumentira.