La Grdović objavila na Facbook grupi Volim Premudu kako su počeli kvarovi zbog svakodnevnog paljenja i gašenja električne energije iz agregata.

Od Badnjaka taj otok s malim brojem stanovnika, a u sastavu Grada Zadra je bez struje. Elektra im je poslala agregat a zbog slabe struje otkazuju im kućanski aparati. Unatoč apelu s otoka, pritisku javnosti, blagdanski dani su protekli u polumraku na Premudi.

 Uzrok tome nije uklonjen jer je  došlo do kvara na starom podmorskom kabelu između Silbe i Premude. I dok Elektra mijenja podzemne električne  kablove po Zadru, otoci iz sastava Grada Zadra još nisu došli na red.

Posljedice toga su da mještani Premude ostaju bez civilizacijskih potreba. Lea Grdović je jučer objavila:

Od jutros na Premudi nema interneta u većini kućanstava. To znači da nema ni TV programa. Mreža još uvijek radi, tko zna do kada. Pitanje je dana kada će početi otkazivati frižideri, ledenice, kućanski aparati, mašine za robu, bojleri, pumpe za vodu, hidrofori ... Neki se griju na struju, što će biti kada im klime otkažu?!

Vrijeme je da odgovorni za postavljanje novoga kabela kažu svima nama tko će, zbog njihove odluke o nepostavljanju novoga kabela, mještanima Premude nadoknaditi materijalnu štetu? Tražimo hitnu reakciju i postavljanje novoga kabela!