U punom su pogonu radovi na uređenju zadarskih plaža koji se izvode u režiji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada su strojevi na Punti Bajlo dočekali prve kupače, građevinska mehanizacija ovaj je put upaljena na vrijeme.

Još u prosincu započeli su radovi na izradi nastavka šetnice od granice marine do rta na Puntamici, a ovih je dana podignut obalni zid.

- U cijelosti ćemo sanirati taj dio obale, često izložen udarima mora. Paralelno, dodatno ćemo urediti i oplemeniti plažu novim sadržajima - sadnjom novog zelenila, ugradnjom tuševa, kabina za presvlačenje i ostalog, rekao nam je resorni pročelnik Robertino Dujela dodajući kako je u tijeku izrada troškovnika za sanaciju obližnjeg mula na Puntamici koji je uništen tijekom nevremena.

Sezonu će u novom ruhu dočekati i plaža Jadran, koju Zadrani često nazivaju Marex.

- Kad je riječ o uređenju plaže Marex, koje je krenulo prošli tjedan, idejno rješenje podijelili smo u dva dijela. Sunčalište/igralište na sjeverozapadnom dijelu zamišljeno je kao dvojno parterno povezano blago odignutim platformama za sunčanje uz koji se nalazi i prostor tuševa. Mlado drveće na prostoru kupališta bit će zamijenjeno sandnicama bora pinije. Jugoistočni dio odnosi se na parkiralište koje ćemo popločati betonskim pločama uz maksimalno zadržavanje postojećeg zelenila, istaknuo je Dujela. 

Njegov odjel uključit će se i u uređenje plaže uz bivšu zgradu Poliklinike na Kolovarama te dijela Krešimirove obale u Diklu koji je izrazito stradao tijekom zadnjeg olujnog nevremena. Ove godine za radove, koje izvodi ovlaštena tvrtka Stipčević, imaju osiguranih milijun kuna, što je znatno više nego ranijih godina. 

Podsjetimo, u tijeku su radovi i na uređenju obale i sunčališta u Diklu za koje je nadležan drugi gradski odjel, UO za graditeljstvo i prostorno uređenje, dok će za uređenje Kolovara sutra biti otvorene ponude izvođača. Nositelj tog zahvata je Upravni odjel za EU fondove.