Promocija knjige "Nismo same" koju je priredila Ivana Kalogjera, a objavila izdavačka kuća Profil održat će se u srijedu, 5. veljače u Gradskoj knjižnici s početkom u 11 sati.

Uz Ivanu Kalogjeru o knjizi će govoriti Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same i jedna od autorica, te urednica Adriana Piteša.

- Riječ je o zbirci intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama, istaknula je u predgovoru knjizi novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama - ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem.

Na portalu Nismo same dosad je objavljeno više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.

Među autoricama su i žene iz Zadra i Zadarske županije.