Nakon više od dvije godine gradnje objekta, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u subotu će posvetiti novu crkvu s pastoralnim centrom na Bilom brigu.

Župa na Bilom brigu prva je u Hrvatskoj posvećena blaženom Stepincu, pa će se otvaranje novog crkvenog objekta održati prikladno na proslavu Stepinčeva. Svečano misno slavlje održat će se u subotu s početkom u 11 sati, a posveti župne crkve prethodi trodnevna duhovna obnova koju u župi od srijede do petka u 18 sati predvodi fra Žarko Relota, župnik zadarske župe sv. Petra.

Kako ističu iz Zadarske nadbiskupije, vjernici su se od utemeljenja župe 1998. godine 18 godina okupljali na misama u montažnoj crkvi. Gradilište je otvoreno u studenom 2017. godine, a na Stepinčevo 10. veljače 2018. godine nadbiskup Puljić na njemu je položio kamen temeljac kojeg je blagoslovio sv. Ivan Pavao II. na misi Stepinčeve beatifikacije u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. godine.

Radove vrijedne oko 15 milijuna kuna izvodila je zadarska tvrtka Barić gradnja. Trebali su biti završeni na Stepinčevo prošle godine, no došlo je do kašnjenja. Tijekom dvogodišnje gradnje nove župne crkve mise su se služile u Osnovnoj školi Zadarski otoci.