Grad Zadar objavio je privremenu listu prijavljenih kandidata i dobitnika stipendija za učenike i studente te posebeno studenti za deficitarna zanimanja. 

Njih je bodovala komisija u sastavu Tomislav Frleta, Ivo Pinjatela, Rade Zrilić, Joso Nekić i Mario Pešut. Njima se mogu žaliti oni koji smatraju da su oštećeni prilikom zbrajanja bodova za ocjene, natjecanja te socijalni status.

Privremena lista je danas objavljena, a nakon isteka roka žalbe, bit će to i konačan redoslijed dobitnika 115 gradskih stipendija za koje se prijavilo 239 kandidata.

U podjeli stipendija koje za učenike iznose 300 kuna, za 15 općih natjecalo se 28 srednjoškolaca, a za 15 koja se daju učenicima srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, bilo je tek 16 kandidata. Za brucoše je kvota od 25 stipendija za koju je apliciralo 62 kandidata, 30 je stipendija za studente starijih godišta, a javilo se njih 76. Za 15 stipendija prijavilo se 25  studente koji se obrazuju za deficitarna zvanja, a za isti toliki broj stipendija javilo se 32 studenata prve godine fakulteta na kojim stječu diplome deficitranih struka.

Za studente koji studiraju u mjestu prebivališta stipendija iznosi 600, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800, a za studente deficitarne struke 900 kuna mjesečno.