Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru povodom Europskog dana žrtava kaznenih djela koji se obilježava 22. veljače organizira okrugli stol "Međusektorska suradnja na temu podrške i zaštite žrtava kaznenih djela i prekršaja".

Okrugli stol održat će se u petak, 21. veljače s početkom u 10 sati u raspravnoj dvorani 314 Županijskog suda u Zadru. Nazočnima će se na okruglom stolu uvodnim govorom obratiti sudac ovlašten za obavljanje poslova sudske Županijskog suda u Zadru, mr. sc. Marijan Bitanga.

Cilj održavanja ovog Okruglog stola je razmjena iskustava i primjera dobre prakse, te unaprjeđenje međusektorske suradnje u pogledu ostvarenja prava žrtava te pružanja podrške i stručne pomoći žrtvama kaznenih djela i prekršaja. Okrugli stol je i prilika da aktivnim sudjelovanjem doprinesemo raspravi kako bismo se svi zajedno bolje umrežili i na taj način doprinijeli daljnjem razvoju sveobuhvatne koordinirane podrške žrtvama i svjedocima.

Planirana su izlaganja predstavnika Ministarstva pravosuđa, Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, suda, Policijske uprave zadarske, djelatnika CZSS-a, Ureda za probaciju te Obiteljskog savjetovališta Caritasa.