Više od godinu dana prazan je i zatvoren stan u vlasništvu Grada Zadra, kojeg je   do odlaska u mirovinu 23 godina koristio bivši pročelnik Radovan Dunatov. U kakvom je stanju vraćen stan od 115 metara četvornih u jednoj zgradi na Voštarnici, to znaju u Odjelu za gospodaranje gradskom imovinom. U svakom slučaju to je kadrovski stan koji je još uvijek slobodan i nije nikome dodijeljen na korištenje, izvjestili su nas na naš upit iz Ureda gradonačelnika Zadra.
Prije godinu dana pročelnik za gospodaranje gradskom imovinom Tomislav Korona za Zadarski list je napisao kako "nije donesena odluka na koji način će se dalje s  njime gospodariti, ali je svakako prioritet Grada što bolje gospodarenje  cjelokupnom svojom imovinom pa tako i predmetnim stanom".

Gradonačelnik Zadra, prema Statutu ima pravo na kvotu od pet stanova godišnje, koje može dodijeliti na korištenje kao kadrovski stan. Međutim, gradonačelnik Branko Dukić u dosadašnjem tijeku svog mandata nije nikom dodijelio tzv. kadrovski stan na korištenje, informacija je koju smo dobili iz Ureda gradonačelnika.

Zašto? Nema stanova ili nema kadrova od posebnog interesa za Grad Zadar, dodatno je pitanje koje smo postavili gradskoj upravi.

Prema dosupnim informacijama nadležnih, na korištenju je 12 kadrovskih stanova. To ne znači da je to ukupan broj kadrovskih stanova koje su bivši gradonačelnici Zadra davali na korištenje proteklih godina.  U tome je, prema medijskoj arhivi,  prednjačio Živko Kolega. On je 2006. i 2007. dodijelio po jedan stan, ali je u pet mjeseci 2009. godine čak četiri puta uručio ključeve kadrovskih stanova. Neki su i otkupili tzv. kadrovske stanove koji se u Zadru nisu dodijeljivali prema očekivanim kriterijima, a osobiti danas kada je Zadar u kadrovskom škripcu.

Najveći broj kadrovskih stanova, Grad Zadar je ustupio policiji, pa Bolnici, dva Sveučilištu koje je također naslijedilo svoje stanove od Filozofskog fakulteta.
Prema informacijama pročelnika Korone od prije godinu dana, ugovori o najmu stana postoje s trenerom Jedriličarskog  kluba Uskok, s članom Kuglačkog kluba Zadar te  ugovor o najmu stana s djelatnikom Arheološkog muzeja u Zadru.