U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2021 reprezentacija Hrvatske uvjerljivo je nadjačala Švedsku. Već nakon prve četvrtine razlika je bila dvoznamenkasta, a u prvih 10 minuta igre Šveđani su uspjeli postići tek jedan koš iz igre. U nastavku utakmice Hrvatska je održavala sigurnu prednost s uglavnom dvadesetak poena te privela utakmicu kraju sa 72:56.

U pobjedu Hrvatske Mateo Drežnjak je ugradio 16 poena, 4 osvojene lopte, 3 asistencije i sve to s 87,5 % preciznosti šuta. Darko Planinić je ubacio 11 poena, a kapetan Roko-Leni Ukić je podijelio 8 asistencija. Svakako valja primjetiti kako je svih 12 igrača dobilo vrijeme na parketu te kako je ovo bila pobjeda cijele ekipe, pobjeda timskog duha. Među njima je bio i Zadranin Dominik Mavra, koji je za 13 minuta na parketu ubacio tri poena uz 4 skoka i 2 asistencije.

Za reprezentaciju Švedske nastupio je prošlogodišnji igrač Zadra William Magarity, koji je bio među najefikasnijim košarkašima gostujuće reprezentacije s 10 postignutih poena.

- Veljko i njegov stožer su od prvog dana dali jasna pravila ponašanja na terenu i van terena i to je dalo jednu ozbiljnost, koncentraciju i ozbiljan pristup utakmici. Otvorili smo utakmicu fokusirano, bili smo spremni. Iako je bio imperativ pobjede, znali smo da moramo biti koncentrirani na naše zadatke i to nam je pomoglo da dobijemo utakmicu. Sigurno je da će Nizozemska biti težak protivnik, ali imamo dva dana da se pripremimo. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, bez obzira što ćemo biti na gostujućem terenu, rekao je nakon utakmice također nekadašnji igrač Zadra Hrvoje Perić.