Premuda je jutros u 5:59 ponovo ostala bez struje, obzirom da Silba i Olib normalno svijetle mogao bi ponovo biti kabel uzrok kvara i nestanka električne energije, napisano je na Facebooku umreženog otoka.

Premuda pripada Gradu Zadru, ali nema svoj Mjesni odbor, pa im je veza s maticom i dalje Veljko Žuvanić, bivši predsjednik MO. On je obavijestio pročelnike Robertina Dujelu i Ivicu Katića. Obavještene je i Elektra čija se ekupa uputila prema otoku da upale agregat koji je na sreću ostao od prošlog velikog nestanka struje. Rekli su da će prvo uključiti agregat, a onda istražiti uzrok kvara, rekao nam je Žuvanić.

Prošli put je to bilo nevrijeme nakon čega je zakazao podmorski dalekovod kojeg, bez daljenjeg treba promijeniti, ističe Žuvanić. Iako otočani sumnjaju da su "plivarice" kao i prije dvije godine sidrom zakačile taj kabel, nitko to ne može ustvrditi. Tek službe Elektra trebaju izviditi stanje na terenu, odnosno pod morem.
Prošli put je to bio veliki posao, tako da su mještani Premude bili 28 dana bez čvrstog napajanja električnom energijom.

Ali kad su "ponovo prosvijetlili", putem FB MO Premuda zahvalili su se "svima koji su pomogli u otklanjanju kvara, posebno djelatnicima HEP-a Zadar, otočkoj ekipi koji su s njima proveli većinu vremena i brinuli se o agregatu, dok je splitska ekipa spojila kabel. Iskreno se nadamo da Elektra neće stati na ovome krpanju kabela nego sto prije postaviti novi kabel i riješiti trajno opskrbu Premude strujom, da što prije zaboravimo na ovaj ružni događaj", poručili su mještani Premude. Njihova nada nije bila dugog vijeka.