Malobrojni ali jedinstveni mještani Premude sinoć su su se okupili u 21:45 na mirnom prosvjedu kako bi spriječili gašenje agregata u 22 sata.

Objavili su to na facebooku MO Premude: Evo već smo drugi puta ove godine ostali bez stalnog napajanja jer je ponovo prekinut kabel, ovaj puta po svemu sudeći sidrenjem plivarica u Silbenskom kanalu u noći između 23/24.02.2020.
Čelnici Elektre odlučili su da je mještanima dovoljno koristiti blagodati struje od 8:00 do 22:00 sata, pravdajući se činjenicom da agregat nije servisiran i da bi mogao otkazati.
Obzirom da je proteklo 35 dana koliko je agregat mirovao na Premudi bilo je dovoljno vremena i da se servisira agregat i da se sve pripremi za eventualni ponovni nestanak struje, a samom činjenicom da je agregat ostavljen na Premudi, ni sama Elektra nije bila sigurna u vlastiti popravak dotrajalog podmorskog kabela.
Pravi razlozi prema našim saznanjima, a i izjavama radnika leže u činjenici da ljudima ne žele plaćati prekovremene sate, a za mještane ih nije puno briga.
Obzirom da je kod ovakvih prekida dosadašnja praksa bila da je agregat u pogonu od 7:00 do 24:00 sata, današnjom odlukom elektre o smanjenju rada agregata mještani su ogorčeni i svoje nezadovoljstvo su izrazili prosvjedom, te će dežurstvima pokraj agregata nastojati spriječiti njegovo gašenje do dolaska servisera, i inzistirati će da ubuduće agregat radi 24 sata.
Jedino trajno riješenje je što hitnije polaganje novog kabela i trajna zabrana ribolova i sidrenja oko kabela u Silbenskom kanalu, poručili su s Premude.