Za četiri specijalizacije u zadarskoj bolnici prijavljeno je 23 kandidata, od čega je dvoje liječnika koji su se natjecali za dvije specijalizacije.

Najveće zanimanje je za specijalizaciju iz oftamologije i optometrije za koju se javilo 13 mladih liječnika. Većina ih je iz Zadra, a najviše početnih bodova (15.7) ima dr. Matea Žužul iz Bibinja. To je specijalizacija koja nudi i mogućnost biznisa u kojem su paralelno s radom u bolnici stariji očni specijalisti.

Specijalizaciju iz kliničke radiologije prijavilo je sedmero kandidata - petero ih je iz Zadra, jedan je iz Starigrada, a najviše, 15.23 bodova, ima liječnica iz Zagreba, Anja Martić Kovjanić. Za specijalizaciju iz gastroenterologije je dvoje kandidata sa zadarskog područja. S 13.63 bodova u prednosti je Ivan Ivanić iz Nina.

samo jedna kandidatkinja natječe se za specijalizaciju iz patologije i citologije, trenutno najvećeg kadrovskog problema zadarske bolnice. Kandidatkinja iz Zadra, dr. Lucija Knežević Žumbar koja im 14.36 bodova. Svi oni presudan će broj bodova dobiti nakon razgovora s komisijom. Neki od kandidata već su na stažu u zadarskoj bolnici.