Zadarska županija danas je objavila odluku o dodjeli 400.000 kuna potpora događanjima u turizmu na području županije za 2020. godinu. Javni poziv je trajao 30 dana od dana objave a potpore su se mogle odobriti isključivo za događanja u turizmu koja se održavaju na ovom području i predstavljaju snažan motiv dolaska na destinaciju i obogaćivanje turističkog sadržaja.

Na Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2020. godinu stiglo je 115 prijava te je od toga bilo 55 prihvatljivih, 29 neprihvatljivih i 31 prijava koja nije skupila dovoljan broj bodova sukladno propisanim kriterijima za ocjenjivanje događanja.

Četiri događaja dobila su najveći pojedinačni iznos od 25.000 kuna - Biograd boat show, Slovenski vikend, Zadar Basketball Tournament 2020 i Tuna, sushi & wine festival. Po 15 tisuća dobili su međunarodni susret penjača na Paklenici, manifestacija Tragovima Winnetoua i 20. festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu.

Nekoliko događanja (Saljske užance, Škraping, Dani vitezova vranskih, Tunuara, Glazbene večeri u sv. Donatu...) dobilo je 10 tisuća kuna, a najveći broj prijavljenih 5.000 ili 3.000 kuna. Kako je vidljivo po dodijeljenim donacijama, i ove godine čekaju nas tradicionalna događanja kao što su Zadar outdoor festival, Benkovački prisnac, DM Millennium Jump, Meat me, Granfondo Falkensteiner, KalelargArt, Gladuša, Zadar Craft Beer Festival itd. Cjelovit popis dostupan je na linku.