I ove godine Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru sudjeluje u međunarodnoj kampanji poznatoj kao Brain Awareness Week i organizira 19. Tjedan mozga u periodu od 16. do 22. ožujka. Cilj ove kampanje je širenje svijesti o važnosti neuroznanstvenih istraživanja funkcija ljudskog mozga u oblikovanju ponašanja kao i o važnosti brige o zdravlju mozga. 

Tradicionalno, u planu je veći broj aktivnosti za različite dobne skupine, uključujući djecu predškolske dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, štićenike domova za starije i nemoćne osobe te širu populaciju. Krovna tema ovogodišnjeg Tjedna mozga je Zeleni mozak, kao reakcija na klimatske promjene s kojima se danas suočavamo. Stoga smo naše aktivnosti usmjerili na promoviranje spoznaja iz područja neuroznanosti koje su vezane uz ekologiju i očuvanje okoliša. U sklopu krovne teme planirano je pet javnih predavanja i niz radionica i demonstracija u različitim institucijama. 

U ponedjeljak, 16. ožujka u Gradskoj knjižnici će se održati predavanje pod nazivom "Zeleni mozak: kako donijeti prave odluke za naš planet?". Predavač je dr. sc. Vedran Lešić koji se posljednjih nekoliko godina u inozemstvu aktivno bavi istraživanjima donošenja odluka iz aspekta održivog razvoja i očuvanja okoliša. Sljedećeg dana, 17. ožujka, također u Gradskoj knjižnici, izv. prof. dr. sc. Pavle Valerjev će održati predavanje "Mozak i glazba". Svi zainteresirani će u srijedu, 18. ožujka imati priliku čuti predavanje doc. dr. sc. Ane Šimunić na temu "Naš mozak u prirodi" u prostorijama Planinarskog društva "Paklenica" Zadar. Mag. psih. Krešimir Jakšić 19. ožujka na Odjelu za psihologiju izložit će rezultate istraživanja na temu Mentalno zdravlje u narušenom okolišu, a sljedećeg će dana mag. psih. Dario Kovač u Gradskoj knjižnici održati predavanje pod nazivom "Dijete i roditelj novog doba: suvremeni stil života i kognitivni razvoj djece". 

U ovogodišnji program Tjedna mozga uključena je i promocija knjige "Mozak i um: od električnih potencijala do svjesnog bića", nastavnika s Odjela za psihologiju, prof. dr. sc. Nataše Šimić, izv. prof. dr. sc. Pavla Valerjeva i doc. dr. sc. Matilde Nikolić Ivanišević. 

Kampanju podržava Muzej iluzija u Zadru koji za vrijeme trajanja Tjedna mozga nudi 50% popusta na ulaznice za studente psihologije. 

- Iskoristila bih ovu priliku i zahvalila našim sponzorima - Sveučilištu u Zadru i udruženju Federation of European Neuroscience Societies, kao i svim nastavnicima i studentima psihologije koji su uz veliki entuzijazam, trud i kreativnost pripremili predavanja te osmislili niz radionica i demonstracija u svrhu popularizacije istraživanja u području neuroznanosti, ističe voditeljica 19. Tjedna mozga doc. dr. sc. Irena Pavela Banai.