Od ponedjeljka se na dva tjedna obustavlja rad svih škola, fakulteta i vrtića u Hrvatskoj. Obznanio je to danas premijer Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom koji je objavio nova četiri slučaja oboljelih od koronavirusa, čime je dosegnuta brojka od 31 zaraženih.

- S obzirom da je školski sustav posebno bitan, da su djeca bitna, od ponedjeljka se staje s nastavom na dva tjedna. Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti, rekao je Plenković. Isti režim vrijedi za vrtiće i fakultete.

Plenković je danas najavio kako će Vlada uvesti i mjere koje uključuju odgodu poreza.

- Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti, poručio je Plenković.

Premijer se osvrnuo i na pojačani promet u dućanima.

- Ministar Zdravko Marić nakon ovog sastanka ima sastanak s gospodarstvenima, s predstavnicima maloprodajnih lanaca, kako bismo građanima uputili poruku da nema razloga za paniku, za stvaranje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne, rekao je premijer, a objavio N1.