Novim natječajem Grad Zadar daje u zakup 10 poslovnih prostora u svom vlasništvu.

Njih sedam nalazi se na Poluotoku, jedan je na Voštarnici, jedan na Meladi, dok je jedan lociran na Malom Ižu. Najveći prostor je onaj površine 82 m2 u Ulici Jurja Matejeva Dalmatinca 3 u kojem se može otvoriti trgovina, cvjećarnica ili galerija slika po početnoj cijeni mjesečne zakupnine od 15 eura/m2. Susjedni prostor od 27 m2 na kućnom broju 4 namijenjen je za ured, a cijena je ista. Najskuplji su prostori u Ulici plemića Borelli 3, gdje se nalazi 22 m2 za galeriju, trgovinu autohtonim proizvodima ili cvjećarnicu, Ulici Špire Brusine 8, u kojoj je za sličnu namjenu dostupno 21 m2, te Ulici Mihovila Klaića 9 u kojem na površini od 36 m2 može poslovati trgovina ili turistička agencija. Početna cijena mjesečne zakupnine za ove prostore iznosi 27 eura/m2.

U Ulici Vladimira Papafave 3, gdje bi zakupci za 17 m2 trebali plaćati minimalno 15 eura/m2, može se otvoriti cvjećarnica, galerija slika, ured, salon za uljepšavanje i trgovina autohtonim proizvodima. Najjeftiniji prostor u centru grada nalazi se u Ulici don Ive Prodana 7 gdje se 33 m2 daje u zakup po cijeni od 10 eura/m2. Dopuštene djelatnosti - uredska, galerija slika ili cvjećarnica.

U širem centru grada na adresi Ulica Stjepana Radića 18 dostupno je 10,45 m2 po cijeni od 16 eura/m2. Zainteresirani tamo mogu otvoriti galeriju slika, ured, trgovinu, obrt za izradu ključeva ili postolarsku radionicu. U prostoru u Mjesnom odboru Maslina dopušten je pak rad jedino ordinacije opće medicine, a cijena zakupa prostora od 49 m2 iznosi 4 eura/m2. Najniža cijena u natječaju postavljena je na 1.50 eura/m2 koliko je potrebno mjesečno uplatiti u gradski proračun za trgovinu od 60 m2 u uvali Knež na Malom Ižu.

Rok za dostavu ponuda je 25. ožujka do 13 sati, kada će se vidjeti hoće li upitna turistička sezona utjecati na interes poduzetnika. Svi ugovori sklapaju se na rok od pet godina, a više informacija o uvjetima prijave možete potražiti na linku.