Sedam mjeseci od tragične prometne nesreće u kojoj je poginuo 23-godišnjak, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 35-godišnje vozačice.

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je 3. kolovoza u 14,20 sati u Kožinu na DC-306, upravljala osobnim automobilom iz smjera Zatona u smjeru Zadra protivno odredbi čl. 46. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kretala se uz desni rub kolnika (17 km + 200 metara DC-306) i prednjim desnim kotačem udarila u betonski rubnjak te naglo skrenula u lijevo, a potom u desno, što je dovelo do gubitka kontrole nad vozilom i zanošenja vozila po kolniku. Vozilo je izletjelo s kolnika te prednjim kotačima udarilo u betonski rubnjak i popelo se na nogostup i biciklističku stazu te desnom bočnom stranom udarilo u metalnu zaštitnu ogradu, što je dovelo do rotiranja vozila i udaranja sa zadnjom lijevom bočnom stranom također u metalnu zaštitnu ogradu. Vozilo je potom sletjelo na zemljanu površinu niz nasip i prevrnulo se na krov pri čemu je putnik u tom vozilu, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, zadobio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja, priopćili su iz DORH-a navodeći da je vozačica bila svjesna da je dužna kretati se sredinom obilježene prometne trake, te je lakomisleno smatrala da ovakvom vožnjom neće ugroziti druge sudionike u prometu.

Vozačicu se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi sa st. 2. i 1. Kaznenog zakona.