Obala i lučice "čisti" svoje dužnike te šalje opomene pred ovrhu koju za njih provodi odvjetničko društvo Korljan i partneri.

Ukoliko ODMAH ne platite dug, primjerice za pauk uslugu od 300 kuna, platit ćete "advokata", navodi se u opomeni. Što je to odmah, ako su na opomeni različiti datumi usluge koju su obavili iz te gradske komunalne firme (17., 20. i 24. veljače) i ako je ažurna pošta to tek dostavila jučer.

Ukoliko to odmah niste platili, platit ćete, pazite sad ovo: odvjetničke troškove minimalno 250 kuna plus PDV, javnobilježničke naknade i troškove - minimalno 120 kuna plus PDV, te administrativne troškove ovrhovoditelja od 20 kuna i naravno zakonske zatezne kamate. Na upit stranke koja je dobila opomenu u Obali i lučicama nisu znali odgovoriti zbog čega pod troškove ovrhe ide odvjetnička i javnobilježnička tarifa. Iz financijske službe uputili su na pravno obrazloženje. Gdje? U odvjetnički ured koji ih zastupa.

Pa vi uđite u paukovu mrežu ovrhe u kojoj se građani "deru li deru" i to od strane lokalnih komunalnih poduzeća. No, ne i svih. Jer ako vam Čistoća ili Vodovod zaprijeti ovrhom, onda to ide samo preko javnog bilježnika i njihovog daleko nižeg troška.