Predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov donijela je odluku kojom ograničava rad sudskih tijela u vrijeme epidemije koronavirusom. Općinski sud u Zadru, u sjedištu suda i stalnim službama Biograd na Moru, Benkovac i Pag, neće primati stranke, osim stranaka koje poduzimaju radnje koje ne trpe odgodu, dok se suci pozivaju da u svakom pojedinom predmetu procijene jesu li ispunjeni uvjeti za odgodu zakazanog ročišta, te da u slučaju odgode, e-mailom, poštom ili telefonom, obavijeste stranke ili punomoćnike i zakonske zastupnike o odgodi ročišta.

Zahtjev za izdavanje zemljišno-knjižnih izvadaka s obaveznim osobnim kontaktom (broj telefona ili mail), može se podnijeti poštom ili putem e-maila voditeljici ZK odjela Vesni Kolčeg ([email protected]) ili predsjednici odjela Ivani Klišmanić ([email protected]), a u hitnim slučajevima stranke će zahtjeve odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti, u zgradi sjedišta suda u Zadru, te će službenici zemljišnoknjižnog odjela stranke kontaktirati naknadno, radi preuzimanja zk izvatka, u točno određeno vrijeme.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem e-maila ili telefonom, na brojeve objavljene na web stranicama, a stranke se upućuju i na aplikacije e- predmet ili e-građanin.

Zahtjeve za izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak i zahtjeve za izdavanje uvjerenja da se ne vodi prekršajni postupak, stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti suda na adresi u Zadru, Dr. Franje Tuđmana 35, s obaveznim navođenjem kontakta stranke (broj telefona ili emaila), te će službenici suda stranke kontaktirati naknadno, radi izdavanja uvjerenja, u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana.

Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem e- komunikacije ili e-mailom, sve kako bi se u najvećoj mogućnoj mjeri reducirao pristup odvjetnika u zgradu suda.