Grad Zadar prema službenim podacija po odjelima ima 177 zaposlenih, a prema planu prijeme u ovoj godini, popunit će se još osam radnih mjesta.

Ured Grada kojeg vodi pročelnica, ujedno i glavna pravnica Mirjana Zubčić zaposlit će joj zamjenicu ili zamjenika - svakako pravnika. Pročelnica Zubčić do sada je imala samo pomoćnicu i to na papiru, Majdu Mikulandru koja je već treće godinu samo formalno zaposlenik Grada Zadra. Od pročelnice Zubčić nismo mogli dobiti konkretna odgovor je li ona i dalje u tom status, odnosno je li tražila produljenje još jedne neplaćene godine u kojoj Grad nema nikakve obaveze ni troškove prema njoj. To što je na stranici Grada Zadra Mikulanda figurirala kao pomoćnica pročelnice Ureda Grada, Zubčić je nazvala tehničkim propustom koji je uklonjen na naš upit, tako da ona više nema pomoćnicu, ali će imati zamjenicu ili zamjenika.

Odjel za graditeljstvo raspisao je natječaj za četiri nužna radna mjesta, a u planu je oglašena potreba za tri nova zaposlenika. Odjel za komunalne poslove, prema onom što se navodi u planu, zaposlit će jednog prometng i jednog komunalnog redara. Ta dva odjela imaju najveći broj od po 35 djelatnika. Plan je donesen krajem siječnja, a u međuvremenu se pročelnik Robertino Dujela pohvalio kako će interno popuniti mjesto voditelja za nadzor radova na javnim površinama te da neće povećavati broj sezonskih komunalnih redara.

Odjel za kulturu i sport, u kojem je već osemero zaposlenih, planira otvoriti radno mjesto višeg stručnog suradnika za sport. U gradskoj upravi ignorirali su naš upit, zbog čega ta potreba, ako financiranje ide preko gradskog Saveza za sport, koji se itekako kadrovski "nabildao".
Odjel za gospodaranje gradskom imovinom u kojem se dolaskom pročelnika Tomislava Korone, otvaraju nova radna mjesta, planira zaposliti višeg savjetnika za poslove gospodarenja zemljištem (kojeg Grad uglvanom prodaje, op.a). Struka, naravno, pravnička.