Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru spremna je za prihvat bolesnika u slučaju porasta broja oboljelih od COVID-19 u Zadarskoj županiji.

- Pacijenti trenutno odlaze u zadarsku bolnicu, a u ovom trenutku pripremili smo i Specijalnu bolnicu u Biogradu koja bi prihvaćala lakše slučajeve u slučaju da budemo imali preko 30 oboljelih. Teži i ozbiljniji slučajevi ostat će u Zadru s obzirom da tu imamo pripremljene odjele i respiratore, istaknuo je na jutrošnjoj konferenciji načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Prvi čovjek zadarske civilne zaštite naglasio je kako su karantene spremne na više lokacija koje su tajne zbog zaštite identiteta ljudi.

- Imamo velik broj broj mobiliziranih hotela, odnosno smještaja za ljude koji trebaju ići u samoizolaciju, a nemaju tu mogućnost u svojoj kući zbog ostalih članova obitelji. Sve je spremno, a molimo Boga da to što manje koristimo, rekao je Vicković.

Jučer je u Opću bolnicu Zadar mobiliziran je i dr. Miro Morović, koji je dosad bio u pripravnosti.

- Dobro smo ekipirani. Uz pet stalnozaposlenih, posljednjih 10-ak dana u bolnici svakodnevno radi dr. Boris Dželalija, a timu se jučer priključio i dr. Morović. Uz njihovu pomoć odjelom koordinira dr. Marijan Šiško. Sa sedam infektologa dobro smo pokriveni, istaknuo je ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina.