Dosadašnja, desetodnevna potraga nije rezultirala pronalaskom drugoga nestalog ribara N.B., koji je 21. ožujka s prijateljem isplovio iz Biograda, izvijestilo je na naš novinarski upit Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture.

- Dosadašnji intenzitet koordinirane akcije traganja i spašavanja prema nestalome uvelike ovisi o vremenskim uvjetima na moru, sukladno kojima je traganje intenzivirano u širem području zadarskoga sjevernog i sjeverno-zapadnog akvatorija, kao i u broju te vrsti angažiranih jedinica. 

Također su izvijestili kako je do danas u koordiniranoj akciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, angažirano više plovila Kapetanije i pripadajućih lučkih ispostava, više plovila Pomorske policije Zadar, dva plovila te zrakoplov i helikopter iz sastava Obalne straže.

- Uz navedene jedinice, iz nadležnosti MRCC Rijeka u potragu su povremeno angažirane privatne brodice, ribarski i putnički brodovi, a putem obalnih radio-postaja upućuju se obavijesti o nestaloj osobi prema svim sudionicima u pomorskom prometu u području traganja. Posljednja zračna potraga za nestalim obavljena je 28. ožujka, angažmanom zrakoplova tip "Pilatus" iz sastava Obalne straže, nažalost bez rezultata, priopćilo je Ministarstvo.

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika na moru, traganje se obavlja sukladno mogućnostima.

Podsjetimo, HGSS je prošlog petka iobjaviokako je kod Sestrunja pronađen njegov ruksak, pa je potraga slijedom toga usmjerena na to područje.