ZADAR- Povodom vijesti o tome da je ginekolog dr. Ivo Žuvela dobio opomenu pred otkaz zbog toga što je apelirao da liječnici primarne zaštite nisu na vrijeme opremljeni u zaštiti od koronavirusa, javila se jedna njegova pacijentica. Ona (podaci poznati redakciji) je stala u zaštitu dr. Žuvele koji pri Domu zdravlja ima ambulantu u Benkovcu:

Piše vam jedna od pacijentica dr. Žuvele, koji je dobio opomenu pred otkaz, samo zato što je upozorio da nema zaštitnu masku. Prvo, moram napomenuti da je dr. Žuvela super doktor, u svakom smislu, stručan, detaljan, uvijek nasmijan i predan svom poslu.

Nažalost, ovo se ne može reći za baš sve doktore koji rade u Benkovcu. Njegove pacijentice vole ići kod njega. Ja sam nedavno imala nekih malih problema s ginekološke strane, a on je sve okrenuo na pozitivu, pa je i meni bilo lakše sve to prolaziti.

Uz to, autoimuni sam bolesnik, imam kroničnu bolest, te spadam u rizičnu skupinu za oboljele od Covida-19. I ne bi mi bilo drago doći na pregled, a da doktor nema zaštitnu masku. Njega je mogla zaraziti neka pacijentica, a on, u nedostatku zaštitne opreme, u ovom slučaju maske, može zaraziti još nekolicinu njih.

I gdje smo onda?! Da mene zarazi, ja bih vjerojatno trebala i respirator.

Pa se pitam, je li "povoljnije" spriječiti, nego liječiti?

Ako neki tamo ministri, župani, mogu imati one prave maske i takvi se pojavljivati u javnosti, zapitajmo se kakva smo država, ako nam zdravstveni djelatnici, koji su na "prvoj crti obrane", uz policijske djelatnike, i sve ostale koji su u doticaju s većim brojem ljudi,nemaju adekvatnu zaštitnu opremu.

Opomenama pred otkaz, nećemo riješit problem nedostatka zaštitne opreme, kao ni suzbijanju ove pandemije, jer ionako je velik broj medicinskih radnika već zaraženo ili su u samoizolaciji.

Molim vas, ne dirajte nam našeg najboljeg doktora Žuvelu, apel je pacijentice.