Prekršajni odjel Općinskog suda u Pagu proglasio je krivim 32-godišnjeg muškarca za ponavljanje psihičkog nasilja u obitelji.

Prema presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči, okrivljenik je u siječnju ove godine svojoj bivšoj izvanbračnoj partnerici poslao SMS poruke uvredljivog sadržaja: „Jadna si, imaš li zrcalo doma?", „ Odvratna si kraveljava!", „Reci svom dečku da mu jeb** majku, to mu prenesi, reci mu, kad ste takva govna da mi zadirete u život." Idućeg ju je dana i nazvao je te joj rekao da je odvratna, a istog dana poslao joj je i SMS poruku uvredljivog sadržaja: „Baš si prava drolja, nadrogirana, kako te nije sram, fuj!" što je kod nje prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenosti.

Njegova je partnerica na sudu izjavila kako joj je bivši izvanbračni partner tijekom 2019. godine znao vrijeđati raznim pogrdnim riječima i slati SMS poruke uvredljivog sadržaja, ali nije mogla precizirati datume. Njezin je bivši izvanbračni partner to opovrgnuo. 

Okrivljenik je saslušan u žurnom postupku, u kojem je priznao krivnju i počinjenje prije spomenutih radnji, što je sud uz loše imovinsko stanje priznao kao olakotnu okolnost. Za otegotnu okolnost sud je uzeo prijašnje pravomoćno kažnjavanje zbog počinjenja prekršaja kažnjivog po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Slijedom toga, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane, približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtvi nasilja u obitelji u trajanju od osam mjeseci, s tim da joj se ne smije približavati na otvorenom prostoru na udaljenosti manjoj od šest metara, a u zatvorenom prostoru na udaljenosti manjoj od dva metra. Dužan je platiti trošak prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 100 kuna.