Novih pet osoba pozitivno je na koronavirus, priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Na dodatni upit o epidemiološoj analizi zaraženih nismo mogli dobiti službene informacije, iako lokalna javnost zna kako se korona pojavila u Ražancu.

Tamo je u samoizolaciji bila medicinska sestra iz biogradske bolnice. Nažalost, koronavirus je potvrđen njoj i njezinoj obitelji u kojoj je i 14-godišnjak. To je najmlađi pacijent dosad zaražen virusom u Zadarskoj županiji, naknadna je informacija koju je nekim medijima potvrdio dr. Željko Čulina, ravnatelj zadarske bolnice. S kakvim su simptomima bolesti zaraženi, to iz današnjeg priopćenja, također nismo mogli doznati. Novinari će to tek u srijedu moći pitati na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite koje danas nije bilo.

Jučer su kolima hitne pomoći na testiranje odvedeni i dvoje najstarijih članova te obitelji, doznajemo u Ražancu. Prema istim izvorima, u to se mjesto uvukao strah u očekivanju njihovih nalaza, s obzirom na to da dvije starije osobe stanuju u središtu mjesta, za razliku od ostalih članova iste obitelji koja je u kući na osami.