Uz dobru vijest kako nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, jučer prijavljenih petero zaraženih i službeni podatak iznesen na Stožeru civilne zaštite kako je svih pet s područja Ražanca, ponovno je zbunio javnost.

Jučer se Stožer općine Ražanac oglasio sa službenom informacijom o troje zaraženih, a danas je epidemiolog dr. Alan Medić naveo kako ih je petero. Kada smo tražili da nam razjasni kontradiktorne podatke, nismo dobili prihvatljivo objašnjenje otkud sad petero.

O čemu se tu radi, pojasnio nam je načelnik Općinskog stožera Ražanca Mario Dundović.

- Nema novozaraženih na području naše općine. Ostaje to troje za koje smo jučer objavili priopćenje. Te tri osobe, nakon što im je utvrđeno da su pozitivni, borave u samoizolaciji u Ražancu iako im je prebivalište u Zadru. Dvije zaražene osobe također pripadaju Zadru i one se tamo nalaze, kazao nam je načelnik kao i važnu informaciju da su nalazi još dvije testirane osobe iz te obitelji - negativni.

Dakle, te dvije osobe koje su epidemiolozi evidentirali pod općinu Ražanac su prvozaražena žena, koja je zaposlenica Ortopedske bolnice u Biogradu i njezin suprug, koji se, kako doznajemo, nalazi u bolnici. S kakvim simptomima bolesti su sve te osobe, danas nije bilo riječi na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Vezano za slučaj Ražanac, dr. Medić je jedino demantirao jučer iznesen podatak ravnatelja bolnice dr. Željka Čuline kako je 14-godišnje dijete najmlađi pacijent na zadarskom području. Nažalost, ima još i dvoje mlađih, a svi oni su povezani s biogradskom bolnicom i epidemiološkim kontaktima koji su povezani s tim žarištem virusne zaraze.