Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc, na novinarski je upit objasnio kako je u srijedu došlo do povećanja broja zdravstvenih djelatnika koji se nalaze u samoizolaciji.

- Osim što se brinemo o Covid-19 bolesnicima, u bolnici se brinemo i o drugim bolesnicima. Tako smo nekidan na hitnom prijemu imali pacijenta koji je došao iz druge županije. Nije pokazivao nikakve znakove zaraze, no nažalost nakon dva dana pokazalo se da je ipak pozitivan, pa smo iz predostrožnosti djelatnike poslali u samoizolaciju. Riječ je o pet medicinskih sestara koje su bile s njim direktno u kontaktu, a radi se o kratkotrajnom kontaktu od svega pola sata, istaknuo je dr. Karuc ne navodeći iz kojeg je razloga pacijent potražio liječničku pomoć.

On je u Zadar stigao iz Udbine, ličkog žarišta epidemije u kojem je netom nakon toga proglašena karantena.

- Testiran je po povratku, pa su nam oni javili da se radi o pozitivnom nalazu, rekao je dr. Karuc na novinarski upit je li, s obzirom na osjetljivost situacije, pacijent testiran po hitnom postupku u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo.

Unatoč stavljanju djelatnika izvan pogona, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice uvjerava kako se svakom bolesniku pristupa s maksimalnom predostrožnosti.

- Naši su djelatnici opremljeni i obučeni po pravilima, pa je mogućnost zaraze smanjena na najmanju moguću mjeru, poručio je Karuc na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije.