Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i tešku krađu.

- U petak navečer u 20:35 sati prilikom policijske intervencije u kući u Posedarju, 39-godišnjak je verbalno vrijeđao i omalovažavao policajce te pružao aktivan otpor, da bi u jednom trenutku prozorom prikliještio ruku policijskom službeniku te ga lakše ozlijedio. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz PU zadarske.

Kako neslužbeno doznajemo, policajci su stigli zbog dojave o obiteljskom nasilju, a ovo nije prva takva intervencija u toj kući. Naime, 39-godišnjak je prije tri godine brutalno pretukao svoju majku nanijevši joj teške tjelesne ozljede glave, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica zbog pokušaja teškog ubojstva.

U sklopu krim istrage policija ga je povezala i s provalom u kuću 62-godišnje vlasnice. Sumnjiči ga se da je početkom travnja na predjelu Gajine u Posedarju iz njezine kuće otuđio meso iz ledenice, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Kako doznajemo, nakon ispitivanja sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.