Doba korone potaknulo je „epidemiju zlostavljanja", a novi slučaj stiže iz Zadra. Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je jučer 31-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom, protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede, te protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji.

Prema izvještaju iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 18. i 19. travnja 2020. u Zadru, u stanu u kojem stanuje zajedno s majkom i sestrom, fizički napao svoju sestru i zaprijetio joj da će ju ubiti, te sutradan uz ponovljeno fizičko nasilje ponovio svoje prijetnje, pri čemu je ona tjemenom udarila u ugao zida, te ju je na tlu udarao nogom po njenim nogama, uslijed čega je ona zadobila površinske ozljede glave (lake ozljede). Osnovano se sumnja i da joj je nastavio prijetiti na što je ona pobjegla iz stana pretrpjevši strah za vlastiti život.

Osnovano se sumnja i da je od prosinca 2019. do 19. travnja 2020. u istom stanu u više navrata učestalo verbalno napadao svoju sestru pogrdnim riječima te ju fizički napadao, čime je kod nje izazvao osjećaj poniženja, srama i straha za vlastitu sigurnost.

Odvjetništvo je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, no sudac istrage njihov prijedlog nije prihvatio.

- Zbog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv hrvatskog državljanina starog 31 godinu koji se tereti zbog kaznenog djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede iz čl. 139. i 117. Kaznenog zakona, obavještavam Vas kako su mu određene mjere opreza zabrane uspostavlja veze i kontaktiranja s oštećenom sukladno odredbi čl. 98. st. 1. i 2. toč. 5. Zakona o kaznenom postupku, javili su jučer sa Županijskog suda.