Općina Starigrad donijela je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća odluku o dodjeli javnih priznanja zaslužnim pojedincima s ovog područja. Nagrada Općine Starigrad dodjeljuje se sportašu Josipu Jurlini, jednom od najboljih mladih hrvatskih malonogometaša, članu U-19 i seniorske reprezentacije. Nakon sezone u Splitu Jurlina je ove sezone pristupio omiškoj momčadi Olmissum.

Grb Općine Starigrad dodijeljen je Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi - za promicanje vrijednosti Domovinskog rata te Martinu Zsifkovitsu, za doprinos od osobitog značaja za sustav zaštite i spašavanja na području Općine Starigrad. Zsifkovits je najzaslužniji za donaciju vatrogasnog vozila i opreme lokalnom DVD-u.

Na istoj sjednici donesena je i odluka o novom četverogodišnjem mandatu ravnateljici Dječjeg vrtića Osmijeh Ani Prstec Marasović. Odluku o imenovanju potpisao je predsjednik OV Starigrad i njezin suprug Marko Marasović. Ovaj vrtić, poput drugih u županiji, korisnicima neće naplaćivati mjesečnu obvezu za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.