Gradsko društvo Crvenog križa jučer je na području grada Biograda na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Pašman i Tkon podijelio 1.500 kg svježeg sira, 5.200 čašica kiselog vrhnja te 1.850 litara jogurta koje je primio kao donaciju Ministarstva poljoprivrede.

- Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u distribuciji donacije na udaljenim područjima, poručuju iz biogradskog Crvenog križa.

Inače, ovo je društvo dosta aktivno o doba pandemije koronavirusa, a uoči Uskrsa smo pisali o donaciji 4.360 pogača korisnicima usluga. Dobar rad zahvaljuje svojim volonterima, koji umjesto sjedenja u samoizolaciji vrijeme troše na pomaganje drugima. Uz pridržavanje svih propisanih mjera.

- Onaj osjećaj kada nekome pomogneš motivator je, koji ti potvrđuje da radiš ispravnu stvar. Volontiranje nije samo poklanjanje slobodnog vremena, nego poklanjanje i dijela sebe, kaže volonterka Gabrijela.

- Osmijeh na licima ljudi za tako naizgled banalne stvari izgrađuje nas kao osobe. Biti dio tima, mladih volontera koji surađuju i djeluju kao jedna velika obitelj koja ne radi razlike ono je što me usrećuje, poručuje Rafaela.