Nakon niti dva mjeseca otkada je preuzeo zadarski Turisthotel, novi direktor Miroslav Dinčić odlazi s vodećeg mjesta jedne od najuspješnijih turističkih tvrtki u Hrvatskoj koja se kao i druge firme suočava s izazovima koje nosi epidemija koronavirusa.

Predsjednik Nadzornog odbora Mate Bilaver na Zagrebačkoj je burzi objavio da je na današnjoj sjednici jednoglasno donesena odluka o sporazumnom prestanku mandata direktora Dinčića koja na snagu stupa 29. travnja. Menadžer s tri desetljeća iskustva u turizmu na direktorsku je funkciju stigao 2. ožujka kao nasljednik Frane Skoblara, zaštitnog lica te tvrtke za čije je uspješno vođenje dobio i nagradu "Antun Štifanić" za životno djelo. Skoblar je ostao u Turisthotelu na mjestu savjetnika Uprave.

Za novu direktoricu NO je imenovao dosadašnju financijsku direktoricu Danku Nekić, izvorni kadar i jednu od top 10 dioničara Turisthotela. Dobro upućeni kažu kako je Nekić ne samo posvećena Turisthotelu, nego je u stanju voditi tu najuspješniju zadarsku tvrtku. Turisthotel je sada na raskrižju pripreme sezone s ostvaranjem novih poslovnih planova i opcije prema kojoj je moguće da se TZ Zaton niti ne otvori. Turisthotel ima i druge komplementarne poslove ugostiteljstva i praonica rublja, ali i financijsko zaleđe kao rezultat dobrog poslovanja proteklih godina.