Stožer Civilne zaštite Općine Preko upozorava na važnost pridržavanja mjera zabrana i ograničenja vezanih uz borbu protiv širenja zaraze koronavirusom, osobito na Praznik rada 1. svibnja.

- Budući da je odluka o zabrani okupljanja i dalje je na snazi, molimo sve da je poštuju kako bismo izbjegli neželjene posljedice širenja epidemije nakon prvosvibanjskih praznika. Molimo sve otočane da ne planiraju proslavu Praznika rada na dosad uobičajen način uz okupljanje i roštiljanje u prirodi u unutrašnjosti otoka, stoji u priopćenju Stožera. 

Osim domaćima, otok Ugljan je, zbog blizine kopnu, uvijek bio omiljeno izletište i ostalim stanovnicima Zadarske županije te stoga molimo sve da ne planiraju dolazak na otok i proslavu Praznika rada.

Kako bi se spriječile negativne posljedice širenja epidemije koronavirusa, za Praznik rada i predstojeći vikend bit će pojačane policijske kontrole na cijelom otoku Ugljanu, i to na uobičajenim lokacijama prvosvibanjskih okupljanja, osobito oko Tvrđave sv. Mihovila i na širem području ruralnog dijela otoka.

Osim toga, pojačano će se nadzirati i putovanja na trajektnoj liniji Zadar - Preko te u lukama u Gaženici i Preku.

- Nadamo se da će svi imati dovoljno razumijevanja, strpljenja i samodiscipline te da će i dalje poštivati sve mjere Nacionalnog stožera kako bi nam Praznik rada prošao u najboljem redu i bez dugoročnih posljedica, ističe se u priopćenju Stožera civilne zaštite Općine Preko.