Na području Zadarske županije peti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječene su 42 osobe, jedna više u odnosu na jučer, javljaju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Brojke pacijenata u bolnicama nisu se promijenile - u Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu. Nitko nije na respiratoru. S obzirom na dobar tijek liječenja, očekuje se da će se ove brojke također smanjivati.

Aktivni nadzor provodi se nad 540 osoba, a istekao je za 2.433 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova: Obiteljski dom Jurjević, Obiteljski dom Moja nana i Obiteljski dom Maslina te ni u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski službenici su u protekla 24 sata izvršili 234 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je šest osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri tome nisu imale valjanu propusnicu.