Koronavirus polako jenjava u cijeloj Hrvatskoj, život se iz dana u dan vraća u "novu" normalu. Kako javlja njihov načelnik, mještani Vrsi shvatili su ozbiljnost situacije i sukladno tome poštivali sve odredbe nadležnih institucija. Odlukom nacionalnog Stožera igrališta i sportski tereni od danas ponovno otvaraju svoja vrata. Za one koji žele uživati u cvrkutu ptica, mirisu mora tu je borova šuma i lokalitet prema otoku Zečevu koje svakodnevno posjećuju brojni šetači i biciklisti. Ugosititelji uređuju svoje objekte i terase, a iznajmljivači pripremaju smještaj nadajući se kako će barem srpanj i kolovoz biti povoljni za turizam s obzirom da većini stanovnika općine sezona označava životnu egzistenciju. Nažalost, nakon zdravstvene slijedi ekonomska kriza. Koje poteze će u ovoj situaciji povući lokalna vlast u Vrsima, iznio je načelnik Luka Perinić.

- Za sjednicu Općinskog vijeća pripremili smo prijedlog kojim bi se osiguralo pola milijuna kuna iz proračunskih sredstava za ublažavanje ove ekonomske vrlo nepovoljne situacije. Moram napomenuti kako se Općina Vrsi nalazi u izrazito dobroj financijskoj situaciji tako da nećemo imati problema s troškovima, govori načelnik Perinić.

Općinski službenici svakodnevno rade na novim projektima za rast i boljitak cijele zajednice. Potpisan je ugovor o obnovi igrališta Gusterna s tvrtkom Edel sport d.o.o. iz Zagreba. Radovi trebaju startati idući tjedan, a završetak se očekuje tijekom lipnja. Projektom obnove igrališta, potiče se mlade na bavljenje sportom te promovira timski i sportski duh.