NOVO U PU zadarskoj potvrdili su nam kako je iz Opće bolnice Zadar s lakšim ozljedama otpušten 22-godišnjak koji je sinoć uspio iskočiti iz automobila Audi prije nego je potonuo na 8 metara dubine.

- Mi smo sinoć oko ponoći u naš hitni prijem primili trojicu mladića, nažalost jednom nismo mogli pomoći, jednoga smo uspjeli izreanimirati i stabilizirati, a treći je zadobio samo lakše ozljede. Trenutačno je stanje pacijenta dosta teško, još uvijek je nestabilan, ali nadamo se da ćemo nešto uspjeti dobiti, rekao je za HRT centar Zadar zamjenik ravnatelja Opće bolnice dr. Edi Karuc koji se na naše pozive ne javlja.

Kako doznajemo, 16-godišnjaka, koji se nalazi na JIL-u, izvukli su policijski ronioci koji su se u trenutku stravične prometne nesreće srećom nalazili u neposrednoj blizini na području Poluotoka. Tragedija je u crno zavila Turanj, mjesto iz kojeg su dvojica poginulih mladića. Ostala dvojica su iz Zadra.

Policija je sazvala izvanrednu konferenciju za medije u 10 sati kada će biti poznato više informacija. Na mjestu tragične prometne nesreće, u kojoj su izgubljena dva mlada života, građani su jutros zapalili lampione.

RANIJE Iz PU zadarske poslali su izvanredno priopćenje o prometnoj nesreći:

Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil. U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima HMP prevezeni u OB Zadar, javili su iz PU zadarske.

Kako doznajemo, stradali maloljetnici imaju 16 godina, no s obzirom da su 2003. godište, u PU zadarskoj ih vode kao 17-godišnjake.

RANIJE

U teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć u 23:18 sati dogodila na Liburnskoj obali smrtno su stradali 20-godišnji vozač (*prva informacija iz OKC-a bila je 22-godišnjak) te 16-godišnji putnik, dok je još jedan 16-godišnjak s teškim ozljedama opasnim za život prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja Opće bolnice Zadar.

Kako je utvrđeno očevidom kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik Emilijo Kalabrić, do nesreće je došlo kada je preminuli 20-godišnjak kod ribarnice izgubio nadzor nad Audijem zadarskih registracijskih oznaka, udario u stup javne rasvjete te autom sletio u more. Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego je potonuo na 8 metara dubine te isplivati na površinu, čime se spasio od najgoreg ishoda, dok su dvojica mladića poginula, a jedan teško ozlijeđen.

Tijela su iz automobila koji je potonuo na 8 metara dubine izvukli ronioci zadarske policije.

RANIJE (1:50)

Dvojica mlađih muškaraca, od kojih je jedan bio maloljetna, poginula su u prometnoj nesreći koja se na Liburnskoj obali dogodila oko 23:20 sati, dok su još dvojica u teškom stanju, doznaje se na mjestu nesreće.

Prometna nesreća dogodila se kada je vozač Audija A6 izgubio kontrolu nad vozilom, udario u nekoliko prepreka te potom sletio u more kod usidrene Dore. S obzirom na pronađene tragove, pretpostavlja se da se radilo o izuzetno velikoj brzini kojom se automobil kretao.

Nije poznato u kakvom su stanju dvojica sudionika nesreće koji su zbrinuti u bolnici.

RANIJE (00:10)

Vozač i za sada nepoznat broj putnika večeras su upali u more u gradskoj luci, na nekadašnjem pristaništu trajekata, uz brod Dora. Po dojavi na teren je izašla policija praćena vatrogascima te iz mora izvukla dvije osobe.

Za sada nije poznato ima li u moru još osoba, budući da je akcija spašavanja i izvlačenja automobila u tijeku.

Neslužbeno se doznaje da je u Audiju bilo pet osoba, što bi značilo da su tri osobe isplivale na drugom mjestu ili su još uvijek u moru.

Okolnosti nesreće tek će se istražiti. No s obzirom na otkačen kotač automobila, može se pretpostaviti kako je došlo do udarca automobilom pri većoj brzini te potom slijetanja u more.

- više uskoro -