I dok se dio medicinskog osoblja i dalje nosi u astronautskim odjelima s pacijentima oboljelim od koronavirusa,  ceh liječnika nagrađuje čelnike nacionalnog stožera, bez ministra Davora Božinovića. O tome su jučer obavijestili javnost:

Glavni odbor Hrvatskoga liječničkog zbora iznio je prijedlog na elektroničkoj sjednici održanoj u periodu od 20.-27. travnja 2020., a Izvršni odbor HLZ-a potvrdio i donio odluku na 145. sjednici održanoj 5. svibnja 2020. o odlikovanju liječnika, članova Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Odličjem i medaljom Ladislav Rakovac odlikuju se ministar zdravstva izv.prof.dr.sc. Vili Beroš, dr.med., ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc.dr.sc. Krunoslav Capak, dr.med., ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med. i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, dr.med.

Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uvažene kolegice i kolege zaslužili su visoko priznanje Hrvatskog liječničkog zbora za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze COVID-19 i očuvanju zdravlja naroda, te postignute posebne rezultate u razvoju zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj.

Javna priznanja i odličja HLZ-a društvena su priznanja što ih HLZ dodjeljuje zbog osobitog doprinosa za HLZ kao i za Republiku Hrvatsku, posebno u razvoju zdravstva i medicine u organizacijskom, stručnom i znanstvenom pogledu.