Pilot instruktor koji je izgubio život u današnjem padu aviona je 31-godišnji natporučnik Marko Novković.

Natporučnik Novković prošle je godine uspješno završio letačku obuku, koja se odvijala po Programu obuke vojnih pilota "Krila Oluje", te se priključio ovoj letačkoj skupini. Pilot Novković je nastavnik letenja i demo pilot na avionu Pilatus PC-9M, a bio je i službeni komentator grupe u sezoni 2018.

Bio je najmlađi član Krila Oluje u sadašnjoj postavi, a rođen je 1989. u Melbourneu u Australiji. Živio je u Zadru, a diplomirao je 2013. godine, stekavši naziv inženjera aeronautike.  Tijekom svoje letačke karijere na avionima Pilatus PC-9M i Z242L ostvario je oko 800 sati naleta. Letio na poziciji vanjskog desnog pratitelja te sudjelovao u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu. Za svoj rad pohvaljivan je i ocjenjivan najboljim ocjenama.

- Ljubav prema domovini bila je presudna pri povratku iz Australije u Hrvatsku, a ovo za mene veliki dan jer sam postao član hrvatske zrakoplovne reprezentacije. Čast mi je letjeti u sjajnom timu Krila Oluje i spremno ulazim u novi izazov, a to je dati sve od sebe kako bih opravdao ovo povjerenje i doprinio novim uspjesima Krila Oluje, kazao je tom prilikom Novković.

Ostatak tima uz vođu grupe satnika Darka Belančića činili su prvi lijevi pratitelj bojnik Ivan Anđić i prvi desni pratitelj satnik Goran Grgić te repni pratitelj bojnik Zvonimir Mravunac, dok je vanjski lijevi pratitelj natporučnik Denis Živaljić, a vanjski desni bio je Novković.

- Radim posao koji se ne može usporediti apsolutno ni sa čim, letim po cijeloj Europi predstavljajući naše zrakoplovstvo i jedan sam od rijetkih (u usporedbi sa svojom generacijom iz srednje škole) koji istinski uživa u svom poslu. Imam najljepši pogled iz svog nestandardnog ureda (Cockpit) koji si rijetki mogu priuštiti u životu i ne bih ga mijenjao ni za što na svijetu, napisao je u objavi objavljenoj na portalu Vojni pilot.