Komemoracija za poginule pripadnike HV-a natporučnika Novkovića i poručnika Jagatića održana je u ponedjeljak u Ministarstvu obrane i Zemuniku

Komemoracija za poginule pripadnike Hrvatske vojske, natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića održana je u ponedjeljak 11. svibnja 2020. godine putem video-linka u Zagrebu i Zemuniku.

Komemoraciji su u Ministarstvu obrane RH u Zagrebu uz ožalošćenu obitelj Jagatić, prijatelje i kolege iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske, nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i savjetnik Predsjednika RH za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

U Zemuniku su komemoraciju uz obitelj poginulog natporučnika Novkovića, pratili njegovi brojni kolege i prijatelji te zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Komemoraciju su također, putem video-linkova pratili pripadnici Hrvatske vojske u zapovjedništvima grana, zrakoplovnoj bazi Pleso, na Hrvatskom vojnom učilištu kao i oni koji se trenutno nalaze u operacijama, misijama i aktivnostima diljem svijeta.

Uz izraze sućuti koje je uputio ožalošćenim obiteljima potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako je bol u toliko veća jer su to mladi i plemeniti dečki, naši dečki, koji su cijelim svojim srcem živjeli za Hrvatsku vojsku i našu Domovinu. „Imao sam priliku letjeti zajedno s Markom. Svaki manevar i svaki njegov pokret zračio je entuzijazmom, strašću i borbenošću, to je bio mladić prepun životne energije" rekao je ministar.