Aktualni sat i 21 točku Gradskog vijeća, među kojima su bila godišnja izvješća ustanova u sportu i kulturi, gradski su vijećnici danas svladali za tri sata. S tim da je „čiste igre" bilo i manje od dva sata, jer je prvih 15-ak minuta potrošeno na uključivanje sustava i javljanje svih korisnika (što bi tek bilo da je oporba bila „online"?), a zatim su krenula uključenja/isključenja, tko koga čuje, tko ne čuje.

- Imao sam mnogo puta priliku sudjelovati na videokonferencijama, ovakvu vidljivost i čujnost sam malo gdje mogao vidjeti, pohvalio je nakon prvog javljanja sustav dr. Dario Nakić.

Bilo je to na početku sjednice, pa je možda do kraja revidirao svoj stav, ili su veze među liječnicima zaista loše. Baš su njegova javljanja prošla s dosta slabom razumljivošću, pa ga je ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić u jednom trenutku zamolio da ponovi pitanje. Nije bilo idile ni kod Švorinića, čije pokrete glavom mikrofon nije najbolje pratio, kod ni kod vijećnice Elvire Sterle, dok je najgore bilo na Diklu kod Bruna Milina, koji je najprije muku mučio s uključivanjem mikrofona, a zatim s kvalitetom internetskog signala.

- Matični odbor.... krkrkrr...

- Matični odbor, što, pitao je predsjednik Vijeća Zvonimir Vrančić.

- Krkrkhrrr... većinom glasova..., odgovarao je s druge strane Milin. Prvo bi došao zvuk, pa nakon nekoliko sekundi i micanje usana.

Ravnatelja Znanstvene knjižnice Mira Grubića Sterle uopće nije čula pa ga je zamolila da ponovi cijelo višeminutno izlaganje, a kad je Vrančić rekao da proba s ugašenom kamerom, samo s mikrofonom, Grubić je primijetio:

- Da ugasim sliku? Jesam toliko ružan?, pitao je Grubić.

Tomislav Dražović (koji je na zidu iza sebe reklamirao privatni biznis) savjetovao je Sterle da uključi pa isključi player, a tehnički besprijekorno izlaganje održala je glazbenica i ravnateljica Koncertnog ureda Melita Ivković. Ravnateljica ZADRA NOVA-e Marina Vuković Dujmović u prijenosu se nije čula većim dijelom izlaganja, ali su je (valjda) čuli vijećnici. Na kraju, nikome od vijećnika na kameri se nije pojavio pas, dijete ili supruga, što se s obzirom na okolnosti može smatrati uspjehom.

Kako smo već pisali, nije radio ni predviđeni modul za glasanje, pa su se vijećnici sa svojim glasovima javljali u chat.